Een van de grotere IV Produkt luchtgroepen voor TVH.

Voor de nieuwe gebouwen van TVH mocht AirX luchtgroepen leveren waarvan eentje van bijna 30.000 m³/h, onze IV PRODUKT ENVISTAR FLEX 980.

Voor de nieuwe gebouwen van TVH mocht AirX luchtgroepen leveren waarvan eentje van bijna 30.000 m³/h, onze IV PRODUKT ENVISTAR FLEX 980. De grote luchtgroep werd in stukken geleverd om de daarna via een kraan op het dak te worden getilt.
Dankzij de fijnstof zakkenfilters wordt de ingeblazen lucht gevrijwaard van fijn stof en roetdeeltjes. Het warmtewiel zorgt dan weer voor energierecuperatie door de energie van de afgeblazen lucht te recupereren en af te geven aan de verse lucht. Hierdoor daalt het energieverbruik van het gebouw aanzienlijk. Het bijkomend voordeel van een warmtewiel is dat deze warmtewisselaar nooit zal invriezen en hierdoor 100% van de tijd energie recupereert. De naverwarmingsbatterij moet daarom enkel maar een klein beetje bijverwarmen in de winter. En in de zomer zorgt het wiel ervoor dat de koelinstallaties minder hard moeten werken en dus ook minder elektriciteit verbruiken. Tot slot zorgen de energiezuinige EC ventilatoren zorgen dan weer voor een laag energieverbruik dankzij de frequentiesturing en het feit dat ze permanente magneten bevatten.