De luchtdichtheidstest of blowerdoortest is de ideale manier om het e-peil van uw huis te verlagen!

Het energiepeil van je woning met meerdere E-peilpunten verlagen en makkelijk besparen op je energiefactuur? Dat kan! Alles begint echter met een correct uitgevoerde blowerdoortest en het juiste advies. De experten van AirX garanderen je dat zij met hun expertise het verschil zullen maken

U bent bij AirX aan het juiste adres!

We vertellen u op deze pagina onder andere meer over

  • Meer over het belang van een energiezuinige woning
  • hoe je het e-peil van je huis kan verlagen en je woning dus energiezuiniger kan maken.
  • hoe je optimaal comfort kan ondervinden en je op de energiefactuur van je woning enorm kan besparen.

Vraag hier uw offerte aan

De blowerdoortest: Wat is het en waarom is het belangrijk?

Energie-efficiëntie en duurzaamheid

Het is van groot belang dat we het energieverbruik van onze woningen naar beneden halen, vandaar de strengere EPB-normering en het opleggen van de E-peil norm. Het E-peil van uw woning is een maat voor de energieprestatie. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger uw woning is.

Isolatie versus testen

Uw woning energiezuinig maken door genoeg te isoleren is een eerste stap. Weten hoe luchtdicht uw woning of gebouw nu effectief is, is de volgende. Het opgelegde E-peil behalen is dus in grote mate een kwestie van juiste luchtdichtheid van uw woning. Om die te testen, is er de blowerdoortest.

Minimale investering, maximaal rendement

Indien er geen test plaatsvindt, gaat men ervan uit dat er helemaal geen aandacht is besteed aan de luchtdichtheid van de woning. De waarde die dan automatisch op het EPB rapport wordt toegekend, is een veel hogere waarde dan de werkelijke gemeten testwaarde. Hierdoor is de blowerdoortest een makkelijke en relatief goedkope manier om het E-peil van uw woning te verlagen.

Die verplichte blowerdoortest? Wat kost me dat?

De kostprijs van de test? Die weegt niet op tegen de vele voordelen. Een minimale investering van enkele honderden euro, bezorgt je een besparing van duizenden. Gezien de huidige energieprijzen, is dat wel een interessant gegeven.

Meten is weten!

Bij een blowerdoortest wordt de luchtdichtheid van uw woning bepaald door het gebouw in over- en onderdruk te plaatsen met een computergestuurde ventilator. Een effectieve meting bepaalt vervolgens het debiet dat de ventilator moet leveren om deze over- of onderdruk in stand te houden. Deze waarde komt dan overeen met het lekdebiet die op zijn beurt de waarde van het E-peil bepaalt. Met dit meetresultaat kan de bouwheer nagaan of er voldoende aandacht is besteed aan de luchtdichtheid van het gebouw. Wie daardoor goede resultaten behaalt, wordt beloond met een lagere E-peil waarde.

Meetresultaten én advies

Bij elke blowerdoortest hoort een testrapport waarin je naast alle meetresultaten ook het nodige advies ter verbetering van de huidige situatie krijgt. In Vlaanderen worden alle testen uitgevoerd binnen een erkend kwaliteitskader, zodat u zeker weet dat uw inspanningen het gewenste resultaat opleveren. AirX is voor het uitvoeren van de blowerdoortest gecertificeerd en de ervaren AirX experten bezorgen u gegarandeerd het juiste advies.

Vraag hier uw offerte aan

Blowerdoortest: Hoe gaat AirX te werk?

U kan van onze AirX experten verwachten dat ze u doorheen het hele proces begeleiden.

Advies in de te ondernemen stappen

Een vrijblijvende offerte

Hulp bij de opstart van uw dossier

Ze voeren de luchtdichtheidstest op de afgesproken dag uit

Ze bezorgen u snel de meetresultaten voor uw EPB rapport