AirX diensten: ventilatieverslaggeving, inregeling, blowerdoortests en meer voor residentiële woningen en appartementen.

AirX voor een gezond binnenklimaat

Op zoek naar een echte partner in de residentiële ventilatiemarkt? We zijn er om u te ondersteunen met diensten die echt het verschil maken. Of u nu een professional bent, een EPB verslaggever of een enthousiaste doe-het-zelver. AirX is erkend als gecertificeerde ventilatieverslaggever bij zowel SKH als BCCA, de twee controleorganen in Vlaanderen

Onze diensten

Residentieel
AirX: experts in inregelen, niet in installeren

Bij AirX specialiseren we ons in het optimaal inregelen en het officieel opmeten van ventilatiesystemen. Dit combineren we met het uitvoeren van blowerdoortests. Door zorgvuldig eerst de instellingen te finetunen, streven we ernaar om de installatie met maximale efficiëntie en in volledige naleving van de regelgeving te laten functioneren, voordat we overgaan tot de definitieve en formele opmeting. Wij zijn uw partner in het verzekeren van de perfecte werking van uw ventilatiesysteem.

Belgische ventilatiewetgeving

Wij kennen de Belgische ventilatiewetgeving door en door omdat we er dagelijks mee bezig zijn. Het kwaliteitskader in Vlaanderen rond ventilatie, van kracht voor bouwaanvragen vanaf 1 januari 2016, benadrukt de verbetering van ventilatiesystemen in residentiële gebouwen volgens de EPB-regelgeving. Het omvat twee verplichte stappen: een ventilatievoorontwerp (VVO) voor aanvang van de werkzaamheden en een ventilatieprestatieverslag (VPV) na voltooiing, opgesteld door een aangestelde ventilatieverslaggever. U kan op ons rekenen voor begeleiding bij het opleveren van projecten die niet alleen voldoen aan de energie-efficiëntie-eisen, maar ook zorgen voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Verrijk uw kennis met onze expertise

Heeft u al een kijkje genomen op onze kennispagina? U vindt er een schat aan waardevolle inzichten, van diepgaande technische artikelen tot handige tips.

Bent u een professionele installateur?

Bij AirX kennen we de uitdagingen waar ventilatie-installateurs dagelijks mee te maken hebben. Daarom bieden we essentiële diensten voor het nauwkeurig opstarten, inregelen en opmeten van ventilatiesystemen, zodat deze efficiënt en volgens de normen functioneren. Wij gaan nooit enkel de ventilatiedebieten opmeten maar gaan altijd eerst inregelen vooraleer we overgaan tot de officiële opmeting. Bij problemen speuren we naar de oorzaak. Wij willen samen met de installateur, streven naar optimaal werkende ventilatiesystemen. Word partner van AirX en til uw klantenservice naar een hoger niveau. Neem gerust contact op om een samenwerking te bespreken.

Contacteer ons

Bent u een enthousiaste doe-het-zelver?

Voor doe-het-zelvers en bouweigenaren die hun ventilatiesystemen zelf willen installeren, biedt AirX essentiële ondersteuning aangaande de ventilatiewetgeving. Onze diensten zoals ventilatieverslaggeving (VVG) of ventilatieprestatieverslag (VPV) zorgen ervoor dat uw installatie optimaal draait, conform de Vlaamse wetgeving. Bij AirX gaan we nooit enkel metingen uitvoeren maar we gaan altijd eerst nauwkeurig inregelen vooraleer we officieel gaan opmeten. Daarnaast bieden we ook de blowerdoortest aan, welke uw EPB-score makkelijk kan verbeteren. Voor het begeleiden van uw volledig bouwproces verwijzen wij u graag door naar onze vaste partner.

Contacteer ons

Referenties

Residentieel

Expertise in actie: residentiële projecten van AirX