Wat is een interne actieve drukbalanscontrole in de luchtgroep?

Je wil ervoor zorgen dat er 0% lek is van afvoerzijde naar de toevoerzijde in de luchtgroep? Dat is niet makkelijk want zowel bij platenwisselaars als bij warmtewielen zijn altijd er minimale lekken.

Interne regeling

In de eerste plaats is het daarom belangrijk om de luchtgroep te bestellen met een volledige interne regeling die op een kwalitatieve manier wordt gemonteerd in de fabriek zelf. Zo worden alle kabeldoorvoeringen zorgvuldig afgewerkt en moet er op de werf zelf geen gaten meer geboord worden voor extra sensoren.

Actieve drukbalanscontrole

Ten tweede raden wij aan te kiezen voor een actieve drukbalanscontrole. Dit is een unieke functie die kan garanderen dat er nooit enig lek is van de afvoerzijde naar de toevoerzijde. Via continue drukmetingen en bijregeling van een gemotoriseerde klep op extractie wordt ervoor gezorgd dat de toevoerzijde van de luchtgroep steeds in overdruk staat. Dit is de enigste manier om zeker te zijn dat er geen contaminatie is van de verse lucht want geen enkele luchtgroep is 100% luchtdicht.

Interne druksituatie

Door vuiler wordende filters, regelkleppen of andere actoren van het volledige ventilatiesysteem kan de interne druksituatie veranderen. Door de stand van de registerkleppen op de unit zelf te laten variëren, kunnen we met onze inregeling garanderen dat de verse luchtzijde van de luchtgroep steeds in overdruk staat.

Comfortabel binnenklimaat

Dit gaat ervoor zorgen dat er van de pulsiezijde naar de extractiezijde constant een minimaal lek geforceerd wordt. Op deze manier is er geen enkel risico op contaminatie van de verse en propere lucht, noch via het warmtewiel, noch via kabeldoorgangen. Die overdruk wordt continue nagemeten en is via de stand van een klep in de extractiezijde steeds gewaarborgd. Met onze drukbalanscontrole kan u ervoor zorgen dat uw ventilatie-unit een comfortabel en energie-efficiënt binnenklimaat garandeert.

Meer info hierover?