Ontdek het basisprincipe van een drukgestuurde luchtgroep.

Een vraaggestuurde installatie bevat VAV-kleppen en een luchtgroep met ventilatoren met constante drukregeling. Maar hoe werken deze samen?

De VAV-kleppen reageren op een extern signaal zoals bijvoorbeeld CO2. Vanaf in de betreffende ruimte de vooropgestelde CO2 concentratie overschreden wordt, zal de klep meer openen en zal er meer verse lucht worden toegevoerd. Hiervoor moet de groep echter optoeren en dan komt de constante druksturing van pas.

Bij een constante drukregeling voeren we een drukpunt in en geen berekend debiet. Het exacte drukpunt wordt bepaald tijdens de inregeling van de installatie. Gaat de VAV klep open, dan daalt de statische druk in het kanaalnetwerk en zullen de ventilatoren van de luchtgroep optoeren om terug tot het ingestelde setpunt te komen. Sluit de klep, dan stijgt de statische druk in de installatie en zullen de ventilatoren terug aftoeren.

Bestel je een drukgestuurde IV Produkt luchtgroep, dan is deze voorzien van een uitgebreide Siemens regeling. Alle bekabelingen zijn mooi weggewerkt en voorzien van rubberen afdichtingen.  De druksensoren voor de kanaalmeting zijn reeds voorgemonteerd en geprogrammeerd in de fabriek. 

Meer plug and play kun je de luchtgroep met andere woorden niet krijgen. Hierdoor bespaar je op installatietijd en ben je zeker dat de unit meteen doet wat hij moet doen.