IV Produkt, een energie-efficiënte luchtgroep gecreëerd door meer dan 50 jaar ervaring in ventilatie.

AirX is officieel de exclusieve Belgische invoerder van het Zweedse topmerk IV Produkt, marktleider op gebied van modulerende luchtgroepen. Door rechtstreeks en nauw samen met hen samen te werken kunnen we hun hoogkwalitatieve luchtbehandelingskasten tegen scherpe prijzen aanbieden.

Met IV Produkt kiest u voor een betrouwbare, duurzame en gebruiksvriendelijke totaaloplossing. Wij spreken uit ervaring.

Marktleider uit Scandinavië

Kies zoals de gehele Scandinavische markt ook voor IV Produkt. Dit 100% Zweedse bedrijf ontwikkelt en produceert al meer dan 50 jaar kwalitatieve Eurovent-gecertificeerde luchtbehandelingsunits.

 

Oplossingen op maat

IV Produkt biedt een breed gamma aan verschillende soorten luchtgroepen aan. Ongeacht de grootte of de vereisten van het gebouw, kiest AirX zelf en op maat de oplossingen om zo uw projecten vlot te laten verlopen. Offertes worden in een Eurovent gecertificeerde software gemaakt en bevatten betrouwbare selectiedata.

Gebruiksklaar

Alle units worden volledig plug & play aangeleverd. Zelfs de gekozen accessoires zoals het dak, de dakkappen, de registerkleppen en de extra druksensoren zijn reeds in de fabriek voorgemonteerd. Minder montagetijd en minder kans op installatiefouten zorgen voor een snellere, makkelijkere en goedkopere installatie. Tevreden installateur én tevreden eindklant!

Duurzaamheid

IV Produkt ontwikkelt en bouwt zijn energiezuinige luchtgroepen op de meest ecologisch mogelijke manier en hecht daarbij veel belang aan gecontroleerde ventilatie met energierecuperatie en recyclagemogelijkheden.

Innovatief

Alle nieuwe IV Produkt luchtgroepen zijn uitgerust met high-end sensoren en een eigen ontwikkelde Siemens regeling. Die regeling haalt het maximum uit uw investering en is compatibel met de meest gangbare gebouwbeheersystemen. Om van de vele voordelen van de IV Product Cloud Service te genieten, volstaat het de luchtgroep door middel van een simpele internetkabel aan te sluiten. Zeker voorzien dus!

IV Produkt heeft met haar uitgebreide gamma aan luchtgroepen voor elke situatie een duurzame oplossing.

Envistar

Interessant aan dit assortiment zijn de lage installatie- en exploitatiekosten. De modellen van de Envistar reeks zijn echt in functie van de marktbehoeftes ontwikkeld. Het zijn innovatieve plug-en-play modellen die aan een zeer interessante prijs een hoge mate van flexibiliteit en kwaliteit bieden. Ze zijn inzetbaar in scholen, kantoren, hotels, winkelcentra, industriële gebouwen en zelfs ziekenhuizen.

Van klein naar groot, maak kennis met het envistar-assortiment.

De Envistar Compact
(tot 5400 m³/h.)

Het Compact model heeft kleinere afmetingen en is dus geschikt voor krappe ruimtes. Kleiner, iets minder modulerend en daarom verkrijgbaar aan een interessante prijs. Lees meer.

De Envistar Top reeks
(tot 7200 m³/h.)

De Envistar Top heeft de kanaalaansluitingen bovenaan de unit en is leverbaar in verschillende uitvoeringen, zelfs met ingebouwde warmtepomp. Lees meer.

De Envistar Flex reeks
(tot 42 000 m³/h.)

Met de Envistar Flex kunnen we een oplossing bieden aan elke vraag en de unit echt op maat van het project afstemmen. De unit kan in zijn geheel of opgesplitst aangeleverd worden en het model is verkrijgbaar met een breed gamma aan ventilatoren, warmtewisselaars of talrijke andere opties. De Envistar Flex reeks gaat tot ongeveer 42 000 m³/h. Lees meer.

IV Produkt Cloud, volledige controle waar je ook bent.

Met zijn IV Cloud, zorgt IV Produkt voor een gamechanger binnen de HVAC wereld. Alle nieuwe IV Produkt luchtgroepen zijn behalve met hun high-end sensoren nu ook uitgerust met state of the art verbindingscapaciteiten, die de gebruiker in staat stellen de luchtgroepen via een veilige verbinding met de cloud te connecteren. Lees meer.

Nog enkele extra troeven die het verschil maken met andere luchtgroepen

Easy Access

“Met het nieuwe Easy Access-concept maken we uw dagelijks leven eenvoudiger door het transport naar het ventilatiecentrum te vereenvoudigen. Het pad van een luchtgroep naar het ventilatiecentrum kan namelijk erg smal zijn, waardoor het transport in bestaande gebouwen vaak ingewikkeld en duur is.

Daarom heeft IV Produkt het Easy Access-concept ontwikkeld. Hierbij wordt de unit aangepast aan de bestaande omstandigheden. Alles op maat en niets breder dan 90cm. Zo wordt het transport en de installatie in het ventilatiecentrum zo eenvoudig mogelijk gemaakt.

ThermoCooler HP

De Envistar Top en Flex modellen kunnen worden aangeboden met een geïntegreerde, energierecupererende, omkeerbare warmtepomp. Op die manier bieden wij een totaaloplossing aan voor zowel het verwarmen van verse lucht als voor comfortkoeling. Dankzij de unieke positie van de condensor hebben noch de warmtepomp, noch de warmtewisselaar een ontdooicyclus, wat resulteert in continue werking én maximaal comfort. Download hier de thermo Cooler HP brochure.

Duidelijke bedieningen

Alle units zijn uitgerust met een uitgebreide en eigen ontwikkelde software op basis van een Siemens regelaar. Naast de standaard bediening kan er gekozen worden voor een grotere touchscreen bediening of voor de bediening via de app.

Geïntegreerde koeling

Binnen het Envistar-gamma bieden wij ook een geïntegreerde koelunit aan. Alle componenten van de koelunit zijn dan in de luchtgroep ingebouwd. Hierdoor krijgt de installateur een kant en klare oplossing voor ventilatie en koeling, waardoor er geen buiteninstallaties nodig zijn en er op installatietijd, koelleidingen en ruimte bespaard kan worden. Andere belangrijke troeven zijn de koelingsterugwinning en de traploze regeling van de compressor. Binnen het Envistar-gamma zijn er twee verschillende geïntegreerde koeleenheden: EcoCooler en StarCooler. Download hier de EcoCooler brochure.

De drukbalanscontrole

Nog een innovatie van IV Produkt: de verse luchtzijde van de luchtgroep staat steeds in overdruk. Dit gaat ervoor zorgen dat er van de pulsiezijde naar de extractiezijde constant een lek geforceerd wordt. Op deze manier is er geen enkel risico op contaminatie van de verse en propere lucht, noch via het warmtewiel, noch via kabeldoorgangen. Die overdruk wordt continue gemeten en is via de stand van een klep in de extractiezijde steeds gegarandeerd, ook bij vuiler wordende filters.

Kies voor kwaliteit, de garantie krijgt u er gratis bij. Net zoals onze expertise en advies.

Kwaliteit

Kiezen voor kwaliteit is geen zware beslissing. Het is altijd een goede investering op vlak van reputatie en zorgeloosheid. Op lange termijn komt de rekening zelfs vaak goedkoper uit: een snellere oplevering, een vlottere installatie met nadien minder klachten. Hierdoor zijn er minder wachttijden, minder tijdrovende interventies en kan de installateur meteen door naar zijn volgende installatiejob. Dit alles resulteert in een grotere jaaromzet door meer jobs, meer tevreden klanten en de daarbijhorende oprechte mond-aan-mond reclame.

5 jaar Garantie

Indien u de opstart, de inregeling en opmeting van het volledige ventilatiesysteem in combinatie met de IV Produkt luchtgroep bij AirX bestelt, verlengen wij bovendien de standaard garantie van 2 naar 5 jaar.

De ideale combinatie

AirX biedt met IV Produkt een combinatie van Belgische expertise en Zweedse topkwaliteit aan. We kiezen op maat van het project zorgvuldig de juiste luchtbehandelingsunit, leveren alles aan en komen na de installatie opstarten. Hierna regelen we de volledige installatie in en meten we alles op. Daarna sluiten we de unit waar mogelijk aan op de IV Cloud, zodat we de installatie vanop afstand kunnen monitoren en blijven optimaliseren.

De juiste keuze

Wil u een makkelijk te installeren en hoogkwalitatieve luchtgroep? Lijkt een vlotte levering en zorgeloze opstart u wel wat? Laat u de inregeling en optimalisatie van uw installatie liever aan experten over? Of heeft u gewoon advies nodig voor uw ventilatieproject? Wij leggen onze focus op u! Ongeacht uw noden, u bent bij AirX aan het juiste adres.