Partners in ventilatieverslaggeving

Als partner van Uniconstruct gaat AirX de venilatieunits inregelen en finaal opmeten volgens de regels van het verplichte kwaliteitskader in Vlaanderen.

Na het opmeten van de ventilatie-unit wordt er een meetrapport of ventilatieprestatieverslag (VPV) opgesteld. Dit verslag kan dan opgenomen worden in het verplichte ventilatiedossier voor Vlaanderen. Let wel op: dit kan enkel door AirX als ventilatieverslaggever op te nemen in uw ventilatiedossier.

AirX gaat dus niet enkel meten maar gaat er alles aan doen om overal de gevraagde debieten te behalen via een doordachte inregeling. Hiervoor moeten alle regelbare ventielen bereikbaar zijn. AirX is uiteraard beperkt door de fysische eigenschappen van de installatie en bij problemen gaan we speuren naar de oorzaak.

Neem voor een vlot verloop dus zeker onze checklist en informatieve blog goed door.

Wat is een ventilatiedossier?

Het ventilatiedossier is een onderdeel van het EPB-dossier. Sinds 1 januari 2016 gelden voor nieuwe bouwaanvragen in Vlaanderen kwaliteits-specifieke eisen voor residentiële ventilatiesystemen. Zo moet er voor Vlaanderen een ventilatiedossier worden opgestart door de ventilatieverslaggever of EPB-verslaggever.

De EPB-verslaggever kan je vertellen of er reeds een ventilatiedossier is opgestart. Indien er nog geen ventilatiedossier is kan AirX er indien gewenst alsnog eentje opstarten. In Brussel en Wallonië is er geen verplicht ventilatiedossier binnen de EPB-regelgeving. Ons werk in Brussel en Wallonië blijft dus hetzelfde, enkel is er geen aankondiging verreist vanuit een ventilatiedossier.

De ventilatieverslaggever

Om in Vlaanderen het hele proces te vergemakkelijken, raden we u aan AirX aan te duiden als uw officiële opmeter van de ventilatiedebieten. Door onderstaande ventilatie cheque te innen en het aanvraagformulier in te vullen, ontvangen u en de EPB-verslaggever een email met daarin alle info over hoe u ons opneemt in uw ventilatiedossier.

 

Wat indien de ventilatieverslaggever de debieten zelf wil opmeten?

Dat is geen enkel probleem, u ontvangt nog steeds een meetrapport van ons. We raden aan de controle meteen na onze inregeling te laten plaatsvinden zodat er niemand de stand van de ventielen kan wijzigen of de ventielen kan verwijderen voor de schilderwerken. Beide hebben uiteraard een invloed op het resultaat.

Met AirX als partner zitten alle stappen die de verantwoordelijkheid zijn van de installateur bij één partij. Wij treden op als service partner van de installateur en doen al het mogelijke om de installatie goed te krijgen, dit binnen de fysische mogelijkheden van de installatie zelf. We regelen in, meten op, speuren naar oorzaken bij problemen en bezorgen u een officieel ventilatieprestatieverslag (VPV) voor de debieten.

Waar hoe ik best op voorhand rekening mee?

Neem alvorens de aanvraag in te vullen, zeker onze checklist goed door. Daarin vindt u alle voorbereidingen en stappen die nodig zijn om alles vlot te laten verlopen. Zo kunnen we u het snelst een meetrapport bezorgen.

Wil u meer achtergrondinformatie alvorens aan de slag te gaan? Ontdek alles over het hoe, wat, waar en waarom van ventilatieverslaggeving op onze blog.

Start uw aanvraag en hou de unieke bestelbonnummer van UNICONSTRUCT bij de hand.

Ventilatieverslaggeving:
Waarmee kan AirX u helpen?

Als erkende verslaggevers zijn de ervaren AirExperts de juiste partij om u te helpen bij het opstellen van uw ventilatiedossier.

Advies in de te ondernemen stappen

Een vrijblijvende offerte

Hulp bij de opstart van uw dossier

Bijstand tijdens elke fase (VVO, VOS en VPV)

We bezorgen u snel de meetresultaten voor uw EPB rapport