Save the roof dankzij een geïntegreerde warmtepomp in de WTW units van onze partner IV PRODUKT.

Ventilatie en comfort kunnen beide gerealiseerd worden mits een goede aanpak en de keuze voor kwalitatieve produkten. Om steeds verse lucht te kunnen inblazen volgens een gewenst setpunt worden luchtgroepen met energierecuperatie daarom vaak uitgerust met een extra batterij die kan koelen en verwarmen via een externe warmtepomp.

Dit brengt echter extra installatiewerk en regeltechniek met zich mee. De warmtepomp moet je dan ergens buiten kunnen plaatsen en dit is meestal op het dak of aan de gevel. Met de externe warmtepompen zit je ook met ontdooicyclussen en deze cyclussen gebeuren meestal op het moment dat je de verwarming het meest nodig hebt.

Maar wat als de warmtepomp op voorhand is ingebouwd in de luchtgroep en deze geen ontdooicyclussen heeft tot -5°C buitentemperatuur? Dit versnelt enerzijds de installatietijd enorm, maar zorgt ook voor een correcte werking tussen luchtgroep en warmtepomp, ook bij veranderlijke debieten (VAV-systeem).

Deze ALL-IN-ONE oplossing  kan niet alleen worden voorzien in onze modulerende luchtgroepen van IV PRODUKT (ENVISTAR FLEX) maar hij is ook beschikbaar voor onze reeks van compacte warmteterugwinningsunits met topaansluitingen, de IV PRODUKT ENVISTAR TOP.

Met deze oplossing kan je bijvoorbeeld per verdiep een unit met geïntegreerde warmtepomp plaatsen in een klein technisch lokaal en het dak vrijmaken voor een mooi dakterras of voor mooie initiatieven zoals rooftop farming.

Door bijvoorbeeld te werken met een IV Produkt unit per verdiep kan je makkelijker vraag gestuurd gaan ventileren en bespaar je op centrale ventilatiekanalen tussen de verschillende verdiepingen. Daarbovenop kan je met deze compacte IV PRODUKT oplossing gaan naververwarmen of koelen zodat je niet alleen een gezond maar ook een comfortabel binnenklimaat creëert. Dit zonder externe warmtepomp waardoor je oa bespaart op de installatiekosten en extra mogelijkheden kan creëren op het dak. 

Benieuwd naar meer info over deze unieke en betrouwbare Zweedse technologie? Contacteer ons op gunter@airx.be