Renovatie en innovatie van oude luchtbehandelingskasten

De technische ontwikkelingen op gebied van energiebesparing hebben de laatste jaren niet stilgestaan. Steeds meer mensen rijden nu in een volledig elektrische wagen, maken gebruik van zonne-energie, verwarmen hun woning uitsluitend met een warmtepomp, enzovoort. Dan is het vreemd dat veel gebouwen nog gebruik maken van verouderde ventilatie installaties.

Luchtbehandelingskasten zijn de afgelopen 10 jaar een pak energiezuiniger geworden dankzij enerzijds nieuwe technologie en anderzijds de strenger wordende regelgevingen. Het elektrisch verbruik van een nieuwe, kwalitatieve ventilatie-installatie is enorm gedaald, tevens zijn de rendementen van de energierecuperatie gestegen. Hierdoor zullen de zware verbruikers zoals de verwarming en airco ook een pak minder gaan verbruiken.

Kortom: een nieuwe installatie is een zinvolle investering om de energielasten flink omlaag te brengen en zorgt ook voor een gezonder binnenklimaat. Indien er wordt gekozen voor een kwalitatieve luchtgroep zoals deze van IV Produkt bent u er ook zeker van dat er geen enkele contaminatie mogelijk is tussen de retourlucht en de verse lucht. Dit dankzij de CONTINUE monitoring van de luchtgroep waardoor de verse luchtzijde ALTIJD in overdruk staat, ook bij vuiler wordende filters. Dit is razend actueel geworden door Covid-19, bij IV Produkt is dit reeds jaren een standaard-oplossing. Always be 1 step ahead

In sommige situaties is een compleet nieuwe luchtgroep technisch moeilijk uit te voeren omdat deze in een technische ruimte staat binnen het gebouw. De kost van het demonteren om de luchtgroep binnen te brengen en terug monteren in het technisch lokaal is aanzienlijk. Daarbovenop moet de fabrikant in veel gevallen een service team voorzien om de installateur te ondersteunen om alles in goede banen te leiden. Maar niet dankzij de EASY ACCESS oplossing van IV Produkt. Onze Zweedse partner voorziet de optie om luchtgroepen van in de fabriek op te splitsen in kleinere modulen die allemaal voorzien zijn van snelstekkers en makkelijke koppelingen. Hierdoor kan elke installateur zelf de montage en demontage uitvoeren, geraakt u makkelijk in de technische ruimte en bent u zeker van een hoge afwerkingsgraad dankzij de fabrieksmontage. “Geen kwaliteitsverlies”

Het EASY ACCESS concept van IV Produkt wordt mooi toegelicht in volgend filmpje, https://www.ivprodukt.com/easy-access 

Dankzij de combinatie van onze diensten met ons huismerk IV Produkt kunt u ook rekenen op de goede indienststelling van de luchtgroep en een volledig nieuwe inregeling van de gehele installatie. Achteraf ontvangt u een uitgebreid meetrapport, uitgevoerd volgens de huidige normering en met de beste, gekalibreerde meetapparaten beschikbaar op de markt.

Een unieke combinatie van diensten met een zorgvuldig gekozen huismerk, IV Produkt waardoor we de klanten ondersteunen van ontwerp tot de perfecte werking.