Analyse, inregeling en opmeting van het volledige ventilatiesysteem van een Limburgs kantoorgebouw.

Dankzij correcte ventilatiemetingen en het nauwkeurig instellen van de regelkleppen worden alle werknemers voorzien van een gezond binnenklimaat.

Deze opdracht bestond uit het inregelen van de volledige ventilatie installatie. Voor elke ruimte werd gekeken naar de berekende debieten en de bestemming van de ruimte.  

Het concept is een klok gestuurde ventilatie met een constant luchtdebiet voor de kantoren. De installatie is voorzien van iriskleppen voor elk rooster. De luchtgroep is ingesteld op een constante debietsregeling. De pulsie gebeurt dmv plafondroosters. De extractie gebeurt dan weer vrij aanzuigend boven het vals plafond. 

Voor de bar op het gelijkvloers is een aparte luchtgroep voorzien. Deze heeft een constante druk regeling. Ook hier gebeurt de pulsie via  plafondroosters en zit er steeds een irisklep voor elk rooster. Deze regelklep kan via een simpele drukmeting over de klep zelf, makkelijk worden ingesteld. Het debiet wordt dan controleerd via een correct uitgevoerde roostermeting.

Meten is weten en gissen is missen.