AirX wil het energieverbruik in gebouwen doen dalen met behulp van kwalitatieve luchtgroepen met energierecuperatie, dankzij het correct afstellen van de volledige installatie. Een correcte inregeling in combinatie met een kwalitatieve luchtgroep is een uniek totaalconcept dat zowel de installateur al s de eindklant ten goede komt. De spin in het web is de gerenommeerde luchtgroep van IV Produkt met ingebouwde warmtepomp, die tal van unieke troeven biedt.

Lees hier het online artikel.

De inregeling en opmeting van de ventilatiesystemen combineert AirX met de verkoop van niet-residentiële luchtgroepen. AirX geeft advies op de ontwerpplannen, stelt de geknipte luchtgroep samen en selecteert daarbij de modulaire luchtgroepen zelf. Na de installatie assist eren de experten van AirX de installateur – indien nodig – bij de opstart en inregeling.

Dirk Merken, zaakvoerder en partner in AirX “De investering in de luchtgroep betaald zich vanzelf terug dankzij de betrouwbare werking, het sterk verhoogde thermisch ren dement en het lage energieverbruik. Dankzij gespecialiseerde software kunnen we de terugverdientijd heel gedetailleerd berekenen.” Op. die manier biedt AirX een realistisch antwoord op twee enorme crisissen: de gezondheidscrisis van de voorbije jaren en de energiecrisis, die nu volop woedt.

Maatwerk

De luchtgroepen zijn steevast van de hand van IV Produkt-luchtgroepen, de Scandinavische marktleider op het gebied van modulaire lucht-groepen. De sterkte van de firma zit hem in de nauwe focus, legt Merken uit. “Ze produceren enkel en alleen luchtgroepen, geen ander zijproduct zoals kleppen of roosters. Door zich alleen op luchtgroepen to concentreren, en dat al bijna 50 jaar lang, slaagt IV Produkt erin de kwaliteit te maximaliseren.”

‘Eke luchtgroep wordt samengesteld volgens de noden van het project en de wensen van de klant’

“Elke luchtgroep is maatwerk”, gaat Merken verder. AirX houdt dan ook vast aan de filosofie van IV Produkt: “Ook bij ons wordt elke luchtgroep volledig samengesteld volgens de noden van het project en de wensen van de klant. Onze klemtoon ligt op begeleiding, niet op “verkoop van het schap’. Die focus op specialisatie hebben we gemeenschappelijk met IV Produkt, en het verklaart waarom de samenwerking zo vlot verloopt. We gaan beiden voor the extra mile: enkel het beste is goed genoeg.”

Vijf voordelen IV Produkt:

IV Produkt onderscheidt zich van andere kwalitatieve merken op 5 gebieden.

Ingebouwde warmtepompen 

Hier biedt IV Produkt de keuze tussen de ecocooler en de thermocooler. Het verschil zit hem in de plaats van de condensor Merken: “Bij de thermocooler kunnen we garanderen dat er geen enkele ontdooicyclus is en je dus geen extra batterijen of extra vermogen moet voorzien moest er een ontdooiing plaatsvinden. Hierdoor hebben we een constante COP-waarde van steeds meer dan 6. Bij de ecocooler leggen we de focus op het koelen en de energierecuperatie van de koude. Deze unieke samenstelling is het paradepaardje van IV Produkt”

Topaansluiting tot ongeveer 7000 m3/h 

Deluchtgroepen units kunnen worden geleverd met zijaansluitingen, maar er is ook een hele reeks beschikbaar met topaansluiting tot ongeveer 7000 ms/h. Deze compacte, maar toch goed uitgeruste topunits winnen sterk aan populariteit, zegt Merken. “Zo kan je in plaats van een grote unit op het dak to plaatsen, elk verdiep voorzien van een topunit – en zo de verdiepingen afzonderlijk ventileren en conditioneren. Dankzij de interne warmtepomp kan je dan een continue toevoertemperatuur aanleveren zonder dat je extra leidingen moet voorzien. Vooral in renovatietoepassingen is dit een belangrijk voordeel.”

Sensoren en regeling

Dankzij de samenwerking tussen Siemens en IV Produkt, zijn de luchtgroepen uitgerust met vele kwalitatieve sensoren en een eigen interne regeling, volledig afgestemd op de noden van IV Produkt. De volledige communicatie verloopt intern via Modubus en de luchtgroep kan worden uitgerust met unieke functies zoals de energiewatch, zonecontrol, cloud service en drukbalanscontrole

Vooral die laatste functie is bijzonder nuttig, voegt Merken toe. “Via druksensoren gaan continue de interne druk in de luchtgroep meten en moor zorgen dat de verse luchtzijde continue in overdruk staat. De eventuele minima le interne lekken zijn dan steeds van de verse luchtzijde naar de afgezogen luchtzijde. Het gevolg er kan nooit een lek zijn van extractie naar pulsie. Dat is een erg belangrijke troef in tijden waarin gezondheid belangrijker dan ooit is.”

Voorgemonteerd

De buitenunits worden geleverd met het dak, de dakkappen, de registerkleppen en de regeling reeds volledig gemonteerd vanuit de fabriek. “Al les is aangesloten, tot en met de druksensoren – plug-and-play in de meest letterlijke zin van het woord”, aldus Merken. Hierdoor bespaart de installateur op installatieuren, neemt de kans op installatiefouten af en is een hoge afwerkingsgraad gegarandeerd

Easy access 

De luchtgroep kan in meerdere verschillende delen geleverd worden, die eenvoudig opnieuw aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Zo kan de luchtgroep door deuren en via de lift tot in de technische ruimte gebracht worden.