Luchtgroepen met een geïntegreerde warmtepomp, efficiënt en gemakkelijk.

IV Produkt ontwikkelde reeds in 1974 luchtgroepen met ingebouwde warmtepompen. Deze jarenlange ervaring en ontwikkeling resulteert in een uniek concept. Zo kunnen deze luchtgroepen bij eender welke buitentemperaturen (van -10°C tot 30°C) steeds een continue inblaastemperatuur garanderen

De omkeerbare ThermoCooler HP-warmtepomp kan worden geïntegreerd in onze Envistar Top- en  Envistar Flex- units.

Alle onderdelen van de koel- / verwarmingspomp zijn verwerkt in een modulegedeelte dat zich in de luchtbehandelingskast bevindt. Dit betekent dat u een totaaloplossing krijgt voor het verwarmen van ventilatielucht alsook voor comfortkoeling, allemaal verwerkt in één luchtgroept. Omdat alles in de luchtbehandelingskast is geïntegreerd, zijn de buitengroepen van de warmtepompen, pompsets of extra batterijen in de luchtgroep over het algemeen niet meer nodig.

De installatie wordt volledig klaar voor gebruik geleverd en wordt altijd voor levering uitvoerig getest in de Zweedse fabriek. Een unit met geïntegreerde verwarmings- / koelpomp is energiezuiniger dan een traditionele ventilatieunit met een externe warmtepomp. Hierdoor geniet de klant van lage installatiekosten alsook van van lagere bedrijfskosten. Zo kan de Thermocooler een hoge EER (tot 6,0) in de koelmodus voorleggen en een hoge COP (6–15) in de verwarmingsmodus, afhankelijk van de buitentemperatuur. 

Traploze controle

In sommige gebouwen varieert de luchtstroom ifv de vraag. Maar er is uiteraard steeds de vereiste om de temperatuur van de toevoerlucht nauwkeurig te regelen. ThermoCooler HP voldoet aan deze eisen door de traploze regeling van het koel- en verwarmingsvermogen via een frequentieomvormer.

De voordelen van traploze bediening zijn:

  • lage minimale luchtstroom
  • optimale variabele prestaties

Ontworpen afmetingen

Bij IV Produkt ligt de nadruk kwaliteit en efficiëntie. Dit houdt ook in dat er wordt nagedacht over hoe de units kunnen worden vervoerd en geïnstalleerd. De IV Produkt ThermoCooler HP is ontworpen in een aparte module die door een opening van 900 mm past. Zo kan hij makkelijk vervoerd worden in een bestaand gebouw en kan hij zelf makkelijk een kleine lift in. 

Contacteer AirX voor een vrijblijvende offerte of voor meer informatie.