Luchtbehandelingsinstallaties vergelijken en de juiste kiezen is niet altijd makkelijk

Ventilatiesystemen met of zonder geïntegreerde luchtpomp? Vraaggestuurde luchtbehandelingskasten met VAV kleppen? En wat met energierecuperatie? Alles begint met de keuze van de juiste luchtgroep

U bent bij AirX aan het juiste adres!

We vertellen u op deze pagina onder andere meer over

  • Onze ervaring op vlak van het inregelen en opmeten van luchtgroepen
  • Het belang van goede luchtbehandeling
  • Waarom de juiste luchtgroep kiezen én de correcte inregeling ervan zo belangrijk is.
  • Hoe de juiste energie-efficiënte en duurzame luchtgroep op maat van uw noden kiezen

Vraag hier uw offerte aan

AirX: kennis, advies en optimaal rendement

Doorheen de voorbije jaren, hebben wij ons gespecialiseerd in het inregelen én correct opmeten van grote ventilatie-installaties. Dit voor kantoorgebouwen, scholen, winkels, laboratoria, fitnesscentra… U kan ook al in de opstartfase van uw project bij ons terecht voor advies over luchtbehandeling en/of raad bij de juiste keuze van luchtgroepen. Wij zorgen ervoor dat u de juiste keuzes maakt én dat uw ventillatiesysteem optimaal rendeert.

AirX als pionier

We vervullen in de Belgische ventilatiewereld een pioniersrol op het gebied van het inregelen van grotere ventilatiesystemen en daar mogen we best trots op zijn. Door frequente bijscholingen en het continue aftoetsen van de theorie op de praktijk van de werf, kunnen we deze positie ook blijven handhaven.

AirX: Het belang van goede luchtbehandeling

De kwaliteit van uw binnenlucht

Binnenlucht bevat een aantal contaminanten, meestal met een grotere diversiteit en voor bepaalde verontreinigende stoffen ook in hogere concentraties dan buiten. De aanwezigheid van VOC-emissies, aerosolen, fijnstof en andere vervuilende stoffen beïnvloedt het binnenklimaat. De kwaliteit van de binnenlucht is van groot belang voor bedrijven en voor scholen omdat ze van invloed kan zijn op de gezondheid, het comfort, het welzijn en de productiviteit van de werknemers en de leerlingen.

De luchtgroep als motor van je ventilatiesysteem

De ventilatie-installatie heeft als voornaamste doelstelling het in stand houden van een goede binnenluchtkwaliteit en is de enige installatie die dat doel kan bereiken. Het levert frisse lucht aan de verschillende ruimten van het gebouw en zuigt de vervuilde lucht er constant uit weg. De juiste luchtgroep kiezen is dus van zeer groot belang.

Gevaren van ongezonde binnenlucht

De gezondheidseffecten van een slecht binnenklimaat zijn zeer divers en variëren van klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, geïrriteerde ogen tot (verergering van) astma… Zo heeft een verhoogde CO2-concentratie een negatief effect op het denkvermogen en de kwaliteit van beslissingen.

Vraag hier uw offerte aan

AirX: het belang van de juiste luchtgroep kiezen en de correcte inregeling ervan

Goede luchtkwaliteit = Slim ontwerp + juiste installatie + correcte inregeling

Een goed werkend ventilatiesysteem is dus cruciaal voor een gezond binnenklimaat en begint bij een goed ontwerp en de keuze van de meest geschikte luchtgroep. Daarna is een correcte installatie van groot belang en tot slot kan de installatie enkel tot zijn recht komen bij een correcte inregeling.

Meten is weten!

Om aan te tonen dat die inregeling goed is verlopen is een juiste opmeting van de debieten verreist. Ook hiervoor kan u AirX inschakelen.

Luchtgroepen inregelen

Bij oplevering en ingebruikname van gebouwen komt het vaak voor dat installaties niet of onvoldoende zijn ingeregeld. De luchthoeveelheid is dan niet in overeenstemming met de beoogde ontwerpwaarden. Ook bestaande installaties kunnen door bijvoorneeld indelingsveranderingen niet optimaal meer renderen. Ondeskundige klachten- of storingsafhandeling verergeren de ontregeling vaak nog verder.

Vraag hier uw offerte aan

AirX: Welke luchtgroep kiezen?

Sustainability wint aan belang

De huidige wereldwijde trends en evoluties op vlak van duurzaamheid, die leiden tot een toenemend gebruik van nieuwe, duurzamere of gerecyclede bouwmaterialen en ook tot meer energie-efficiënte, luchtdichte en geïsoleerde gebouwen met gecontroleerde mechanische ventilatie, zullen hoogstwaarschijnlijk in de nabije toekomst een omvangrijke impact krijgen op de binnenluchtkwaliteit.

Kies voor kwaliteit en innovatie

AirX is sinds 2020 officieel de Belgische invoerder van het Zweedse topmerk IV Produkt. Door rechtsreeks en nauw samen te werken met onze Scandinavische partner, kan AirX niet alleen kort op de bal spelen en hoogkwalitatieve luchtbehandelingskasten tegen scherpe prijzen aanbieden maar ook geregeld belangrijke vernieuwingen mee op de markt bregen. IV Produkt biedt op de luchtgroepenmarkt het breedste gamma aan verschillende soorten luchtgroepen aan en heeft dus oplossingen voor elke situatie.

Luchtgroepen: in alle maten en in alle gewichten

Aangezien gezonde binnenlucht zeer belangrijk is en de juiste luchtgroep kiezen hiervoor bepalend is, gebeurt deze keuze best doordacht en met het nodige inzicht. Er zijn veel verschillende merken, die elk hun positieve en minder positieve kanten hebben, wat kiezen natuurlijk niet makkelijk maakt.

Ontwerp op maat

Ontdek welke modellen het best geschikt zijn voor uw project en laat ons u hierbij begeleiden. We werken op maat en ontwerpen zelf de luchtgroep in een Eurovent gecertificeerde software, volledig volgens de noden van uw project, zodat u steeds tot het best mogelijke ontwerp komt.

Wil u graag meer weten over de luchtgroepen van IV Produkt?

De AirX experten delen graag hun kennis met u

Luchtgroep_IV-Produkt

Vraag hier uw offerte aan