5 Tips voor het kiezen van de juiste modulaire luchtbehandelingskast

Het selecteren van de juiste modulaire luchtbehandelingskast is van cruciaal belang om in commerciële en industriële omgevingen een efficiënt ventilatiesysteem te bekomen. In dit artikel helpen we jullie aan de hand van 5 belangrijke tips de juiste keuzes te maken.

Tip 1: Debiet bepalen

Bepaal uw specifieke ventilatiebehoeften voordat u een modulaire luchtbehandelingskast kiest. Denk na over factoren zoals het gewenste luchtvolume, de gewenste luchtkwaliteit, de bestemming van de verschillende ruimtes en eventuele speciale vereisten voor de activiteiten. Op basis van deze gegevens kan je het debiet bepalen om mee van start te gaan.

Tip 2: Beschikbare druk

Controleer de beschikbare druk bij de selectie van uw unit, deze is afhankelijk van het kanaalnetwerk en de gekozen componenten. Zorg er dus voor dat je een unit kiest met voldoende luchtdebiet én voldoende beschikbare druk zodat de weerstand in het ventilatiesysteem overwonnen wordt.

Tip 3: Betrouwbare data

Ga voor een laag elektrisch verbruik en voor een hoge energie-efficiëntie.  Let ook op de ontdooicycli, die van invloed zijn op de werkelijke energie-efficiëntie en het comfort. Vertrouw op bijvoorbeeld het EUROVENT-label om de betrouwbaarheid van de gegevens te waarborgen en zorg ervoor dat je appelen met appelen vergelijkt.

Tip 4: Kwalitatieve filters en goed onderhoud

Bekijk de filteropties. Filters spelen een belangrijke rol bij het handhaven van een goede luchtkwaliteit. We raden aan om fijnstofzakfilters te gebruiken en te kiezen voor een kwalitatieve afwerking van de luchtgroep, om enige filterbypass te voorkomen.

 

Regelmatig onderhoud en vervanging van filters zijn essentieel om de prestaties van de unit en de luchtkwaliteit op peil te houden. Sluit uw unit aan op bijvoorbeeld een cloud omgeving voor efficiënte monitoring en proactieve handelingen (IoT).

Tip 5: Efficiënte werking via een geïntegreerde regeling

Bestudeer de regelopties. Kies steeds voor uitgebreide regelsystemen die op een duurzame manier in de fabriek zelf zijn ingebouwd. Hiermee vermijdt u het boren van gaten op de werf zelf voor het plaatsen van o.a. extra sensoren. Dit zorgt voor een kostenbesparing, vermindert de kans op montagefouten én zorgt ervoor dat alle componenten in de luchtgroep optimaal samenwerken.

 

Niemand kent de luchtgroep beter dan de fabrikant of importeur zelf. Vaak zijn regelingen speciaal ontwikkeld voor de unit zelf. Vraag daarom raad. Ook hier is het belangrijk om te kiezen voor een innovatief, kwalitatief en betrouwbaar merk.

 

Aan de slag!

Door onze vijf tips te volgen, kan u met het volste vertrouwen de juiste modulaire luchtbehandelingskast voor uw project kiezen.

 

Voor onze eigen IV Produkt luchtgroepen stellen wij steeds een selectiesoftwaretool ter beschikking waarmee u zelf aan de slag kan. Indien u liever de selectie aan ons overlaat, uiteraard ook geen enkel probleem.

In beide gevallen kan u steeds rekenen op
onze ondersteuning en expertise.

Contacteer ons hiervoor op info@airx.be