Kennis

Luchtdichtheid meten in woningen: Begrijpen van n50, V50 en v50

Luchtdichtheid in woningen speelt een cruciale rol in energie-efficiëntie en comfort. Het meten van luchtdichtheid wordt vaak uitgevoerd met behulp van een blowerdoortest.

Meer info

5 Tips voor het kiezen van de juiste modulaire luchtbehandelingskast

Het selecteren van de juiste modulaire luchtbehandelingskast is van cruciaal belang om in commerciële en industriële omgevingen een efficiënt ventilatiesysteem te bekomen.

Meer info

Wat moet je weten over een doorstroomopening in woningen?

Vlaamse regelgeving In de verplichte Vlaamse regelgeving rond ventilatie in residentiële gebouwen is er een controle op de werf zelf waar niet alleen de debieten worden opgemeten maar ook de doorstroomopeningen onder de deuren. Het doel van de regelgeving is om ventilatiesystemen optimaal te laten werken zodat het energieverbruik daalt en het binnenklimaat verbetert. Bij […]

Meer info

Hoe werkt een constante drukregeling bij een vraag gestuurd ventilatiesysteem?

Het hart van een vraag gestuurd ventilatiesysteem is de luchtgroep en deze heeft een constante drukregeling. Dit wil zeggen dat de luchtgroep de ventilatoren gaat laten op-en aftoeren om steeds dezelfde druk in het kanaalsysteem te behouden.

Meer info

Ben jij diegene die ons team komt versterken?

  Voor elk wat wils Wil je met je beroep op vlak van duurzaamheid het verschil maken? Wil je een job waar je jezelf, je talenten en je interesses verder kan ontplooien? Of heb je gewoon zin om deel uit te maken van een toffe groep collega’s? Dan ben je bij ons aan het juiste […]

Meer info

CO2 als indicator voor de binnenluchtkwaliteit.

Een CO2 meting is een goede maatstaaf voor het bepalen van de bezettingsgraad in een ruimte. Maar wat is nu een goede of slechte CO2 waarde?

Meer info