Hoe voorkom je contaminatie van afgezogen lucht naar verse lucht binnenin een luchtgroep met een warmtewiel?

Er is een breed aanbod aan luchtbehandelingskasten met een groot verschil in kwaliteit en techniek, wat resulteert in uiteenlopende prijzen. Specificaties van de omkasting van de luchtgroep zijn belangrijk maar hoe verzeker je jezelf ervan dat er geen lek is van de extractie- naar de pulsiezijde in een luchtgroep met een warmtewiel?

De sturing van de luchtgroep speelt hierin de belangrijkste rol. Bij AirX combineren we onze diensten met de rechtstreekse verdeling van de Zweedse IV Produkt luchtgroepen. Bij deze kwalitatieve groepen is het mogelijk de verse luchtzijde van de luchtgroep constant in overdruk te houden ten opzichte van de extractiezijde en zo dus de drukbalans te controleren. Deze unieke regelfunctie van IV Produkt zorgt ervoor dat er, zelfs bij veranderlijke druk in de unit, continu een klein lek wordt geforceerd van de pulsie- naar de extractiezijde. Op die manier is er geen risico op contaminatie van de verse lucht, niet langs de warmtewisselaar en niet langs enige doorboringen van kabels voor de sensoren of voeding van de ventilatoren. Het enige minimale lekdebiet dat er is, stroomt van de verse luchtzijde naar de extractie luchtzijde. Dankzij de uitgebreide Siemens regeling van de luchtgroep wordt deze overdruk in de verse lucht zijde van de luchtgroep continue gemeten en bijgestuurd.

Daarnaast hebben we voor luchtbehandelingskasten met een warmtewiel (wat veel voordelen biedt) een aanpasbare spoelzone op onze units. Deze spoelzone zorgt ervoor dat het warmtewiel gespoeld wordt als het van de extractiezijde naar de pulsiezijde gaat. Dit door een gedeelte verse lucht meteen om te leiden naar de extractiezijde. Doordat deze spoelzone aanpasbaar is, kan deze zo ingesteld worden dat we zeker zijn dat het wiel optimaal gespoeld wordt.

Tot slot is de geïntegreerde regeling geen onbelangrijk punt. Indien je achteraf gaten gaat boren voor een externe regeling te installeren, creëer je nieuwe lekken en de afwerking van deze doorboringen kan je op de werf moeilijk afwerken aan dezelfde kwaliteit. Daarbovenop is de volledige werking van de unit reeds getest in de fabriek, zo ben je zeker dat alles vanaf de eerste keer werkt.

Tijdens de opstart moet dit allemaal gecontroleerd en goed ingesteld worden. Dankzij de combinatie van de kwalitatieve luchtgroepen van IV Produkt en de diensten van AirX, zit u goed. De unit wordt opgestart, alles wordt correct ingesteld en vervolgens wordt het volledig ventilatiesysteem ingeregeld en opgemeten.

Zo heeft u een betrouwbare unit op maat van uw project, de service van de Air Experts, de inregeling van de volledige installatie en een onderbouwd meetrapport. Allemaal verkrijgbaar op 1 adres, bij AirX.