Hoe gecontroleerd ventileren in klaslokalen?

 

 

 

 

 

Ramen open en de verwarming volledig open is nog te vaak een verkeerde reflex.

Meestal bevinden de radiotoren zich in een klaslokaal juist onder de ramen waardoor het lokaal moeilijk opwarmt én de duur opgewekte energie meteen naar buiten ontsnapt… Hoe voorkomen we deze onnodige energieverspilling en de bijhorende ontplofte energiefactuur? En hoe voorkomen we dat de kinderen overdag allemaal hun jas moeten aanhouden?
Simpel! Door een gecontroleerde mechanische ventilatie te voorzien met energierecuperatie.

In- en uitvoer van verse en vervuilde lucht

De juiste hoeveelheid vervuilde lucht wordt gecontroleerd afgevoerd en op dezelfde gecontroleerde manier wordt verse lucht aangevoerd. Dit doen we door de energiezuinige EC ventilatoren aan te sturen volgens de gemeten CO2 waarde in de klas.

Winterse toestanden

De verse lucht wordt met warmte van de afgevoerde lucht opgewarmd waardoor er geen koude luchtstromingen meer ontstaan. De kinderen ervaren dus geen ongemak van geopende ramen in volle winter.

Zomers weer

Ook in de zomer kan het raam open want de geïntegreerde regeling heeft de warmteterugwinning dan al uitgeschakeld. Omdat het CO2 niveau niet zal stijgen tijdens de les, zal de unit aftoeren.

Verse lucht filteren

De verhogen de kwaliteit van de verse lucht dankzij een fijnstof zakkenfilter. Hierdoor worden roet, pollen en fijnstof gefilterd uit de verse buitenlucht, ideaal voor scholen die zich in stedelijke omgevingen bevinden.

Case study

Het problematisch ventileren in scholen gaat over de landsgrenzen heen. Ook in Zweden zijn ze volop oudere schoolgebouwen aan het aanpassen in functie van een betere binnenluchtkwaliteit én een lager energieverbruik. Hieronder een fragment uit een zeer toepasselijke video van onze vaste partner uit Zweden.

Fragment IV Produkt case study

Zweedse kwaliteit en Belgische service

Deze kwalitatieve IV Produkt units worden in België exclusief verdeeld door AirX waardoor u naast Zweedse kwaliteit ook kan rekenen op Belgische expertise en dienstverlening. Bovenop het leveren van het toestel gaan we na de installatie door de installateur het toestel opstarten en de volledige installatie inregelen én opmeten.

AIRchecks

Heeft u een onderhoud of service nodig? Wij schakelen meteen onze klant- de installateur van de installatie- in om snel en efficiënt een oplossing te bieden. En we gaan nog verder in onze service. Elke IV Produkt unit is voorzien van een IV Cloud module. Via onze verschillende Cloud service abonnementen voeren wij dan op regelmatige tijdstippen AIRchecks uit, optimaliseren we de parameters in de bediening vanop afstand en spelen we op deze manier in op veranderende omstandigheden.

Ervaring troef

Het afgelopen jaar hebben we met meerdere installateurs verschillende grotere ventilatieprojecten tot een goed einde gebracht. Dit voor kantoren, scholen, concertzalen, winkels…

Meer weten?

Met plezier maken we een vrijblijvende offerte voor u op of komen we langs om uw project te bespreken. Heeft u interesse in de IV Produkt units in combinatie met de expertise van onze Air Experts? Meer info en onze contactgegevens vind je op de AirX website