CO2 monitoring

De CO2–concentratie is een goede indicator voor de binnenluchtkwaliteit en geeft duidelijk weer of er voldoende ventilatie aanwezig is.

Wil u weten hoe het gesteld is met het CO2-gehalte in uw kantoor, school, winkel of fitnessruimte? Dit zonder te moeten investeren in meerdere goede en betrouwbare CO2 sensoren?

AirX komt draadloze CO2 meters plaatsen voor een bepaalde tijd. De betrouwbare CO2 sensoren worden geplaatst op doordachte plaatsen in verschillende ruimten. Naast de CO2 gaan we ook de temperatuur en het vochtgehalte opmeten. Deze metingen worden meteen doorgestuurd naar onze cloud omgeving, waar wij alle resultaten bundelen. Aan de hand van deze data kunnen we een duidelijk meetrapport opstellen waarin we de verzamelde data analyseren en onze aanbevelingen weergeven.

Je krijgt o.a. volgende informatie:
  • Inzicht in de parameters van je binnenlucht
  • Relaties tussen de gemeten parameters (CO2 vs. Temperatuur en RH)
  • Interpretaties van de gemeten parameters door een Air Expert
  • Aanbevelingen en vervolgacties voor eventuele verbeteringen
  • Kostprijs van eventuele vervolgacties zoals bv het opnieuw inregelen van het ventilatiesysteem.

Een vrijblijvend gesprek met onze Air Experts over uw project?

Contacteer ons

Wat is CO2?

Koolstofdioxide of CO2 is een kleur- en geurloos gas dat van nature in de atmosfeer voorkomt. Mensen ademen zuurstof (O2) in en koolstofdioxide (CO2) uit. Een te hoog CO2-gehalte in de lucht heeft een negatieve invloed op onze concentratie. Het zorgt er ook voor dat we ons meteen vermoeid gaan voelen en leidt uiteindelijk tot een stevige hoofdpijn.

Het CO2-gehalte is ook een goede indicator voor de aerosolenconcentratie in de lucht. Aerosolen ontstaan vooral bij het ademen en spreken. Deze kunnen ziekteverwekkers en virussen zoals coronavirussen overdragen. Via een goed ingeregeld en correct afgesteld ventilatiesysteem kunnen deze aerosolen verwijderd worden en kan de CO2-concentratie laag gehouden worden.

De drempelwaarde voor CO2 in werkomgevingen bedraagt 900 ppm. Meten is weten, maar monitoren zet aan tot het nemen van correcte maatregelen.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte voor de monitoring van het CO2 gehalte in uw winkel, kantoor, sportcentrum, enzovoort.

AirX bvba - Klein Dalenstraat 45D, 3020 Herent - BTW BE0671.665.315 - info@airx.be - 016/197220 - jobs

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Uw gegevens worden strikt gebruikt voor eigen verbeteringen.

Lees onze verkoopsvoorwaarden