CO2 Meting en CO2 monitoring zijn dé manier om gerust te zijn over de kwaliteit van uw binnenlucht!

Wil u met zekerheid vaststellen of de binnenluchtkwaliteit in uw gebouw echt in orde en of de ventilatie zijn werk wel doet? De praktische oplossingen die AirX aanbiedt, gecombineerd met de nieuwste sensoren en technologieën bieden u die zekerheid. Bovendien hoeft een CO2 meter in huis of op het werk niet duur te zijn. Meten is weten!

U bent bij AirX aan het juiste adres!

We vertellen u op deze pagina onder andere meer over

  • Wat CO2 precies is
  • Waarom CO2 meting van groot belang is
  • Wat de voordelen van continue CO2 meting en monitoring zijn

Vraag hier uw offerte aan

Hoezo gevaarlijk? Wat doet CO2 alweer?

Koolstofdioxide of CO2 is een kleur- en geurloos gas dat van nature in de atmosfeer voorkomt. Mensen ademen zuurstof (O2) in en koolstofdioxide (CO2) uit. Een te hoog CO2-gehalte in de lucht heeft een negatieve invloed op onze concentratie. Het zorgt er ook voor dat we ons meteen vermoeid gaan voelen en het kan bij hoge concentraties o.a. voor een stevige hoofdpijn zorgen.

CO2 en aerosolen, maak gezonde ventilatie keuzes.

Het CO2-gehalte is ook een goede indicator voor de aerosolenconcentratie in de lucht. Aerosolen ontstaan vooral bij het ademen en spreken. Deze kunnen ziekteverwekkers zoals het COVID19 virus overdragen. Via een goed ingeregeld en correct afgesteld ventilatiesysteem kunnen deze aerosolen adequaat afgevoerd worden én kan de CO2-concentratie laag gehouden worden. Ventilatie maar ook meting zijn hierbij dus van groot belang.

Wanneer spreekt men van teveel CO2?

De drempelwaarde voor CO2 in werk- en thuisomgevingen bedraagt 900 ppm (of 500 ppm boven de buitenconcentratie). In de context van COVID-19 is 900 ppm een aanvaardbare waarde om de verspreiding van het virus via aerosolen in binnenruimtes beperkt te houden. Als de CO2-concentratie hoger is dan 900 ppm (of 500 ppm boven buitenluchtconcentratie), zijn er maatregelen nodig. Co2 meting biedt dus een goede oplossing.

Wil u weten hoe het gesteld is met het CO2-gehalte in uw thuis, kantoor, school, winkel of fitnessruimte?

Hoe gaat AirX bij een CO2 meting te werk?

AirX komt na overleg voor een bepaalde tijd het besproken aantal CO₂ meters plaatsen. Om de juiste meting te garanderen, worden de betrouwbare CO₂ sensoren op doordachte plaatsen in verschillende ruimtes geplaatst. Naast de CO₂ waarde, meten de sensoren ook de aanwezige temperatuur en het relatieve vochtgehalte. Deze metingen worden in real time naar de AirX cloud-omgeving doorgestuurd, waar de AirX experten alle resultaten bundelen en analyseren. Dit leidt tot een betrouwbaar en overzichtelijk meetrapport waarbij AirX gerichte aanbevelingen doet.

Meten is weten!

Het installeren van een CO₂ meter en de daarbijhorende monitoring service biedt niet alleen garanties op vlak van een gezonde werk-of thuisomgeving maar zet ook aan tot het nemen van correcte maatregelen in verband met van ventilatie.

Wat zijn de voordelen van CO₂ meting?

U krijgt hierdoor onder andere zicht op:

  • de verschillende parameters van de gemeten binnenlucht
  • de relaties tussen die gemeten parameters (CO₂ vs. temperatuur en RV)
  • door een Air Expert interpretaties van de gemeten parameters krijgen
  • advies aanvragen en vervolgacties voor eventuele verbeteringen bespreken
  • de kostprijs van eventuele vervolgacties zoals het opnieuw inregelen van het ventilatiesysteem ontvangen.

Vraag hier uw offerte aan

Continue CO₂ monitoring? Enkel met de beste sensoren.

Online monitoring

Indien u thuis, op kantoor of in de winkel liever continue de CO₂ waardes meet en opvolgt, heeft AirX ook hier de ideale oplossing. AirX doet voor zijn continue CO₂ monitoring beroep op professionele IOT sensoren. Met die sensoren kan u na installatie en verbinding met de Cloud, overal alles zelf opvolgen. Laat u de interpretatie van de gemeten data liever aan een professional over? Vraag dan een periodieke Aircheck bij één van onze onze Air Experts aan.

Interesse in de vele voordelen van continue monitoring?

Via de gebruiksvriendelijke app, die geactiveerd wordt met een QR-code, bekomt de gebruiker meteen een overzicht van de huidige luchtkwaliteit. Daarmee kan men trends ontdekken, historische data inzien, apparatuur opvolgen en onderhoud voorspellen. Indien u dit zo ingesteld heeft, kan u automatisch op de hoogte gebracht worden van een veranderende situatie. Zo kan u bijvoorbeeld bij het bereiken van geadviseerde grenswaarden automatisch een melding ontvangen.

Wat meten de sensoren naast CO₂

Naast het zeer betrouwbaar en accuraat meten van CO₂, meten deze sensoren ook de aerosolen in de lucht. En er is nog meer. De geavanceerde sensor bevat hoogwaardige elektronica die op de seconde nauwkeurig én in real-time de vijf belangrijkste parameters van uw binnenklimaat weergeeft: temperatuur, relatieve vochtigheid, CO₂ (koolstofdioxide), TVOC (vluchtige organische stoffen) en fijnstof.

CO2 meting of monitoring aanvragen: Wat moet ik doen?

De AirX experten zijn er om u hierbij van A-Z te helpen. U moet hiervoor enkel via onderstaande actieknop onze vrijblijvende offerte aanvragen. Dat doet u door uw naam en gegevens achter te laten en uw aanvraag en situatie kort te beschrijven. Zij contacteren u en doen de rest.

Vraag hier uw offerte aan