Bespaar door te investeren in voldoende regelkleppen.

Investeren in extra regelkleppen brengt uiteindelijk geld op. Daarbovenop zijn er nog andere voordelen aan het gebruik van regelkleppen in het kanaalnetwerk.

Wij merken tijdens de aerolische inregeling van grotere ventilatie installaties dat er regelmatig regelkleppen ontbreken om efficiënt te kunnen inregelen.

Indien er kleppen voorzien worden op bijna elke aftakking daalt de inregeltijd enorm. Een inregeling van 7 dagen kan dan bijvoorbeeld op 3 dagen gebeuren omdat er kan gewerkt worden via de proportionele inregelmethode. De investering is hier al terugverdiend.

De regelkleppen zorgen er ook voor dat er niet veel gesmoord moet worden aan de roosters zelf, waardoor geluidsproblemen en tochtproblemen door te hoge luchtsnelheden aan de roosters kunnen vermeden worden. Tot slot kan in veel gevallen de unit op een lager toerental draaien dankzij de installatie van regelkleppen op elke aftakking van het hoofdkanaal. Dit lagere toerental zorgt voor een stillere werking en een lager verbruik. 

Elke installatie is echter uniek dus wij bekijken met plezier uw installatieplannen.