Kennis

Hoe werkt een constante drukregeling bij een vraag gestuurd ventilatiesysteem?

    Hoe werkt een constante drukregeling bij een vraag gestuurd ventilatiesysteem? Het hart van een vraag gestuurd ventilatiesysteem is de luchtgroep en deze heeft een constante drukregeling. Dit wil zeggen dat de luchtgroep de ventilatoren gaat laten op-en aftoeren om steeds dezelfde druk in het kanaalsysteem te behouden. Na het instellen, effectief meten en […]

Meer info

Ben jij diegene die ons team komt versterken?

  Voor elk wat wils Wil je met je beroep op vlak van duurzaamheid het verschil maken? Wil je een job waar je jezelf, je talenten en je interesses verder kan ontplooien? Of heb je gewoon zin om deel uit te maken van een toffe groep collega’s? Dan ben je bij ons aan het juiste […]

Meer info

CO2 als indicator voor de binnenluchtkwaliteit.

Een CO2 meting is een goede maatstaaf voor het bepalen van de bezettingsgraad in een ruimte. Maar wat is nu een goede of slechte CO2 waarde?

Meer info

Het E- en S-peil.

De EPB-regelgeving bevat vele variabelen maar het eindresultaat wordt weergegeven in twee cijfers: het E-peil en het S-peil. Hoe lager die getallen, hoe energiezuiniger je woning.

Meer info

Waarom werkt een combinatie van VAV-regelaars en CAV-regelaars niet altijd zoals gewenst?

Tijdens onze inregelingen merken we op dat CAV en VAV kleppen regelmatig fout gecombineerd worden. Deze kleppen in serie plaatsen zorgt ervoor dat de CAV klep geen constant volume kan garanderen. Ontdek hieronder waarom.

Meer info

Een woning luchtdicht maken is niet altijd even complex als het klinkt.

Naast het isoleren van je woning, is het eveneens belangrijk om aandacht te besteden aan luchtdicht bouwen. Je minimaliseert de warmteverliezen, vermijdt vochtproblemen en je energieverbruik zal enorm dalen.

Meer info