Vraaggestuurde ventilatie afstellen in een prachtig Brussels schoolgebouw.

Inregeling niet-residentiële projecten

Bij de renovatie van deze beschermde school is er ook gekozen voor het beste binnenklimaat en een optimale energierecuperatie. Dit via vraaggestuurde ventilatie met energierecuperatie.

Deze school is voorzien van ventilatieunits met energierecupertie via warmtewielen. De groep heeft een drukgestuurde regeling en elke ruimte is voorzien van een VAV-klep. Zo kan er vraaggestuurd geventileerd worden. Een correcte afstelling van deze vraaggestuurd kleppen is dan ook curciaal voor een goede werking van het volledige systeem. 

Alles wordt beheert via een gebouwbeheersysteem. Vanaf de kleppen opengaan omdat er vraag is naar ventilatie, zal de unit optoeren. Bij het sluiten van de kleppen zal de unit aftoeren. Een correcte afstelling van de VAV kleppen en het bepalen van het juiste drukpunt voor de VAV regeling is uiterst belangrijk om de installatie optimaal te laten draaien. Dit zodat er een maximale energierecuperatie plaatsvindt en een gezond binneklimaat op elke moment kan gegarandeerd worden.  

Installatie: WTW units van het merk CIAT en VAV kleppen per ruimte van het merk GRADA.

Share on facebook Share on LinkedIn

AirX bvba - Klein Dalenstraat 45D, 3020 Herent - BTW BE0671.665.315 - info@airx.be

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Uw gegevens worden strikt gebruikt voor eigen verbeteringen.

Lees onze verkoopsvoorwaarden